Alternatieven voor een echte kerstboom.

alternatieven voor een echte kerstboom

Voor veel mensen is de kerstboom een essentieel onderdeel van de feestdagen. Het is een eeuwenoude traditie die miljoenen mensen elk jaar weer vreugde brengt. Maar wat als je geen boom hebt? Zijn je feestdagen dan voorbij?

Natuurlijk niet! Er zijn genoeg leuke alternatieven voor de traditionele kerstboom. Je kunt een kunstboom gebruiken, of helemaal voor een ander soort decoratie gaan. Menora’s en sterrenkransen zijn beide populaire keuzes, en ze kunnen net zo veel magie toevoegen aan uw feestdagen als een traditionele boom. Dus wees creatief en heb wat plezier dit jaar!

Geen geld voor een echte kerstboom?

Veel mensen kiezen ervoor om elk jaar een kerstboom te kopen, maar deze traditie kan kostbaar en tijdrovend zijn. Er zijn veel alternatieve decoraties die net zo feestelijk en leuk kunnen zijn als een traditionele kerstboom.

Menora’s en sterrenkransen zijn beide populaire keuzes, en ze kunnen net zo veel magie toevoegen aan uw vakantie als een traditionele boom. Dus wees creatief en heb wat plezier dit jaar!

Lichtslingers aan de muur in de vorm van een kerstboom.

Lichtslingers ophangen is een geweldige manier om het kerstseizoen te vieren zonder een echte kerstboom aan te schaffen of op te zetten. Alles wat je nodig hebt is wat tape of haken om de slingers op te hangen, en je kunt aan de slag!

Kies een plek in huis met voldoende ruimte en hang ze ergens op waar ze van alle kanten zichtbaar zijn. Zo ontstaat een mooi en feestelijk geheel dat iedereen in kerstsfeer brengt.

Een duurzaam alternatief voor een echte boom.

Een kunstboom is een geweldig alternatief voor een gewone kerstboom. Hij kan elk jaar opnieuw worden gebruikt en vergt geen onderhoud. Versier ‘m ook met meer duurzame verlichting zoals LED verlichting. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier. Een mooiere kerstgedachte bestaat er niet lijkt mij.

Hoe maak je zelf een kerstboom? Van (afval) hout!

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de klassieke kerstboom, maar er nog niet helemaal klaar voor bent om deze op te geven, dan is een houten kerstboom een geweldig compromis. Ze zien er heel anders uit dan echte bomen, maar je kunt ze net zo mooi versieren.

Kies bijvoorbeeld voor een steigerhouten variant met veel vakjes om je mooiste decoraties te laten zien. Een ander stijlvol idee: gebruik wat stevige takken uit het bos en hang er mooie ornamenten aan.

Je eigen kerstboom maken van hout of pallets is een geweldige manier om de feestdagen te vieren. Het is gemakkelijk te doen, en het is een geweldige manier om materialen te hergebruiken die anders zouden worden weggegooid.

Om je eigen kerstboom te maken, heb je een paar stukken hout of pallets, een zaag, wat schroeven of spijkers en wat versieringen nodig. Zaag eerst uw hout of pallets in de gewenste vorm voor uw boom. Gebruik vervolgens schroeven of spijkers om de stukken aan elkaar te bevestigen in de vorm van een boom. Voeg tot slot versieringen toe en hang lichtjes op om een mooi en feestelijk geheel te creëren.

Tape en de kerstspirit gaan heel goed samen.

Heb je er ooit aan gedacht om de klassieke kerstboom te vervangen door iets anders? Probeer dit jaar je eigen tape kerstboom te maken! Alles wat je nodig hebt is washitape in feestelijke kleuren en wat vrije ruimte op de muur.

Plak de tape in de vorm van een kerstboom op de muur, voeg lichtjes en leuke ornamenten toe, et voilà – een prachtige (en unieke) display die het hele seizoen lang vreugde zal brengen. Voor een extra persoonlijk tintje kunt u vakantiefoto’s afdrukken en een fotoboom maken met Washitape.

Een kerstboom om canvas

Als je op zoek bent naar een meer creatieve en unieke manier om Kerstmis te vieren, kun je overwegen de muren te versieren met een kerstboom van canvas. Alles wat je nodig hebt is canvas, verf en wat kerstversiering.

Kies eerst de vorm en grootte van uw boom. Gebruik vervolgens verf om de omtrek van de boom op het doek te tekenen. Zodra de verf droog is, voeg je versieringen toe aan de boom en hang je lichtjes op om een mooie display te creëren.

Niet zoveel zin om zelf aan de slag te gaan? Je kunt ze ook gewoon kopen. Bekijk de collectie bij bol.com.

Verlicht je huis met een klassieke menora.

Menora’s zijn een populaire keuze voor kerstversiering, omdat ze feestelijk en kleurrijk kunnen zijn en tegelijkertijd duurzaam. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, dus er is er zeker een die bij uw stijl en kerstthema past. Bovendien kunnen ze jaar na jaar worden hergebruikt, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan traditionele kerstbomen.

(Duurzame) alternatieven voor een echte kerstboom

Kerstbomen zijn al vele jaren een populaire traditie tijdens de feestdagen. Maar wat zijn alternatieven voor een boom in huis? U kunt een kunstboom gebruiken, of een ander soort decoratie zoals een menora of een sterrenkrans. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat u in de kerststemming komt en geniet van deze speciale tijd van het jaar!