Duurzame laptop tassen voor dames (en ze zijn ook mooi).

Duurzame laptop tassen voor dames

Duurzame laptop tassen voor dames zijn een must. Je hebt bijvoorbeeld net een dure laptop aangeschaft en je ben er helemaal mee in je nopjes. Het is dan natuurlijk heel belangrijk dat je deze ook goed beschermt.

Je denkt er misschien niet gelijk aan maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een overwacht regenbuitje. Of de dop van je waterfles zat toch net niet helemaal goed. Dan is het belangrijk om een goede laptoptas te hebben. En dan natuurlijk wel eentje die duurzaam is. 

Duurzame laptop tassen beschermen de laptop (en andere elektronische devices) onderweg. Maar een goede laptop tas zorgt er ook voor dat jij de zware spullen op een comfortabel manier mee kan nemen. Een duurzame tas is gemaakt van duurzame materialen zoals eco leer of gerecyclede materialen. Kies altijd voor een tas die bij jouw leefstijl past. 

De voordelen van een laptop tas:

 • Beschermt je laptop en elektronische devices onderweg.
 • Beschermt de laptop tegen vocht en stof.
 • Voldoende opbergruimte om al jouw spullen zoals opladers, toetsenborden en telefoons mee te nemen.
 • Beschermd jouw rug tegen het dragen van zware spullen naar het werk.
ECO TASSEN van gerecycle materialen. Hip en duurzaam!

Wist je dat een gemiddelde computer al snel tussen de 1,4 en 4 kilo weegt? Tel daarbij op al de accessoires zoals muis, toetsenbord en je sleept met gemak 4 tot 6 kilo met je mee. Dan snap je ook gelijk dat een goede laptop tas een noodzakelijk kwaad is. Maar een goede tas kiezen is misschien niet altijd even makkelijk. 

Een paar  dingen zijn hiervan bij belang. Natuurlijk wat vind je mooi en niet? Hoe belangrijk vind je duurzaamheid bij het kopen van een nieuwe laptoptas? Hieronder vind je een paar vragen die een goede indicatie geven in wat voor een soort tas voor jou het meest passend is. 

Hoe kies je duurzame laptop tassen voor dames ?

 1. Wat neem je allemaal mee in je tas? En hoeveel extra ruimte en vakken heb je nodig? 
 2. Hoe reis je? Is dit met de auto, fiets, OV, lopen of vlieg je veel?
 3. Moet je veel lopen? En zijn dit dan korte of lange afstanden? En maak je veel gebruik van trappen?
 4. Wat is het formaat van je laptop?
 5. Van welk materiaal? 
 6. Duurzaam gemaakt of niet?
 7. Hoeveel bescherming wil ik mijn laptop geven

Welke laptoptas kopen? Er zijn verschillende soorten.

Allereerst zijn er verschillende soorten duurzame laptop tassen voor dames te onderscheiden:

 • Laptoptas voor over de schouder.
 • Laptop rugzak.
 • Laptopsleeve.
 • Laptop trolley.

Bekijk onze collectie duurzame laptoptassen.

Laptop schoudertas

Duurzame schoudertassen van Myomy

Dit zijn schoudertassen waar een speciaal vak in zit waar je de computer in vervoert. Op deze manier bescherm jij de computer goed tegen krassen en stof. Een ander voordeel van een schoudertas is dat je eenvoudig bij je spullen komt. Dit in tegenstelling tot een rugzak waar je vaak in moet duiken om je spullen te kunnen vinden. Een ideale tas voor zakenreizen en voor diegenen die met de auto reizen.

Het nadeel is dat de schoudertas minder opberg heeft in vergelijking tot een laptop rugzak. Ook is een schoudertas minder geschikt als je lang moet wandelen of fietsen. Bij deze tassen wordt het gewicht namelijk niet gelijk verdeeld waardoor je last kan krijgen van je schouders.

Laptop rugzak

Duurzame dames laptop rugzak

Ook een laptop rugzak beschermt jouw computer tegen stof en krassen. De rugzakken hebben vaak ook meerdere compartimenten waardoor je georganiseerd op stap kunt. Met deze tassen kunnen makkelijk lopen en fietsen. De schouderbanden zijn vaak gewatteerd waardoor het comfortabel draagt. Ook is het gewicht goed over beide schouders verdeeld. 

Een persoonlijk nadeel vinden wij dat ze vaak wat minder stylish ogen. Maar gelukkig komen er steeds mooiere varianten op de markt. 

Laptop trolley 

Laptoptrolley

Een trolley is uitermate geschikt voor mensen die veel reizen. Of mensen die het gewicht al alle werkspullen op hun schouders willen meedragen. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. En zoals je hieronder kunt zien ook hele trendy exemplaren. 

Wat is een laptopsleeve?

Eigenlijk is een sleeve niet een tas. Maar ook een sleeve heeft wel bepaalde voordelen. 

 • Beschermt jouw laptop tegen stof en krassen.
 • Vooral handig als je zonder een tas op weg wilt maar toch je laptop goed wil beschermen. 
 • Ook als je een tas meeneemt biedt hij nog extra bescherming.

Een nadeel:

 • Er is geen mogelijkheid om andere dingen mee te nemen. Wil je dit wel? Dan heb je altijd nog een aparte tas meenemen. 

Hoe groot jouw computer is bepaalt de grote van de laptop tas.

Laptops zijn er in verschillende soorten en maten. De grootte van je laptop bepaalt ook het formaat van je tas. Heb jij geen idee hoe groot laptop is dan kun je dit heel eenvoudig opmeten. Pak een rolmaat en meet diagonaal jouw beeldscherm. 

De volgende stap is het omrekenen naar inches, 1 cm is 0,39 inch. Hieronder zie je ook een tabel die het voor je omrekent. Let wel op. Jouw laptop kan dikke randen hebben, reken deze mee. Zo weet je zeker dat het altijd past. 

Incb laptop Diagonale afmeting scherm (met randen) 
1333,3 cm
13,334
1435,8
1538,5
15,439,6
15,640
1641
1743,1
17,343,9
Omrekentabel voor beeldschermen centimeter naar inches.

Een duurzame laptoptas van MYOMY

myomy
Duurzame tassen van Myomy

Wil jij ook steeds meer milieubewustere keuzes maken? Dan is een duurzame laptoptas van Myomy misschien iets voor je.

Alle tassen van Myomy worden op een duurzame maners geproduceerd. Duurzame materialen, geen kinderarbeid, goede werkomstandigheden en een milieuvriendelijke productie. De tassen herken je aan een hippe kartelrand. 

Het leer wordt op een eco vriendelijke manier geproduceerd. En het canvas in de tassen wordt gemaakt van gerecycled plastic flesjes. Zo heb jij een mooie duurzame tas met een goed verhaal. 

Duurzame laptoptassen gemaakt van gerecyclede materialen.

Sommige dingen zijn gewoon zonde om weg te gooien. Zo heeft deze hippe rugzak heeft het leven te danken aan oude cementzakken. Deze cementzaken komen uit Cambodja en zijn sterk en praktisch tegelijk. Ieder tas is uniek maar de olifant, kameel of adelaar staat wel altijd prominent voorop.


Wat is een goede laptoptas?

Een goede (duurzame) laptoptas beschermt jouw laptop en andere elektronische devices onderweg. De tas zorgt ervoor dat jij alle zware spullen op een comfortabele manier mee kunt nemen.

Wat weegt een laptop gemiddeld?

Gemiddeld weegt een laptop tussen de 1,4 en 4 kilo. Als je daarbij ook de accessoires meetelt (zoals muis en toetsenbord) dan sleep je zo 4 tot 6 kilo mee. Kies dus altijd een goede laptoptas.

Welke soorten laptoptassen zijn er?

1. Laptoptas voor over de schouder.
2. Laptop rugzak.
3. Laptopsleeve.
4. Laptop trolley.

Wat zijn de voordelen van een laptop sleeve?

1. Beschermt jouw laptop tegen stof en krassen.
2. Vooral handig als je zonder een tas op weg wilt maar toch je laptop goed wil beschermen. 
3. Ook als je een tas meeneemt biedt hij nog extra bescherming.