Duurzame oordopjes. Een mooi en betaalbaar alternatief.

duurzame oordopjes

Duurzame oordopjes zijn niet meer weg te denken. Of je nou lekker aan het sporten bent of een vergadering houdt in de buitenlucht. Het kan allemaal tegenwoordig. En gelukkig zijn er ook steeds meer duurzamere alternatieven te koop. En daar maakt ons hart een sprongetje van. Dus als je toe bent aan een paar nieuwe, denk dan ook eens aan House of Marley

Deze duurzame oordopjes van House of Marley zijn een duurzaam alternatief voor de standaard oordopjes. De oordoppen en koptelefoons zijn volledig gemaakt van duurzame materialen. Van gerecycled aluminium tot bamboe en FSC-hout. En dat met een goede kwaliteit en hip design. Dit zijn de alternatieven waar wij van houden. Goede kwaliteit, duurzaam en betaalbaar.

 Upcyclen en recyclen zit in hun genen. 

In alle producten wordt goed nagedacht over de grondstoffen. Of het nu gaat om duurzaam verbouwen of het upcyclen van materialen. Zij doen alles om de producten duurzaam te produceren. We hebben ten slotte maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Hieronder vind je een overzicht van alle grondstoffen die er in de producten van House of Marley worden gebruikt. Of je dus kiest voor oordopjes, in-ear oordopjes of een koptelefoon, alles wordt met dezelfde filosofie gemaakt. 

REGRIND™ Silicone voor draagcomfort.

Er worden siliconen gebruikt om het draagcomfort zo goed mogelijk te laten zijn. En laten we eerlijk zijn comfort is belangrijk. De siliconen die worden geupcycled uit afval. Deze grondstof wordt speciaal gemaakt en verwerkt door House of Marley.

Gerecycled aluminum zorgt voor minder afval.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van recyclebaar aluminium wordt de afvalstroom aanzienlijk verminderd. Aluminium wordt gebruikt in de platenspelers en koptelefoons. Nu bestaat het recycle proces van aluminium al wel meer dan 50 jaar en dat is maar goed ook. Hierdoor is de wereldwijde mijn bouw enorm verminderd. 

Duurzame oordopjes van House of Marley

REWIND™ stof van gerecycled biologisch katoen.

Dit een stof gemaakt van gerecyclede materialen. Het bestaat uit 30% gerecycled biologisch katoen, 30% gerecycled hennep, en 40% garen gemaakt van oude PET flessen. 

Bamboe als een duurzaam alternatief.

CNC-bamboe is één van de snelst groeiende en makkelijk te onderhouden planten op aarde. En ook niet ook belangrijk, het heeft een hele hippe en moderne uitstraling. Daarnaast is bamboe ook sterker dan hout. Het evenaart bijna staal als sterkte. 

Hout uit FSC-bossen, duurzaam gekapt.

Hout met dit keurmerk garandeert dat er met aandacht voor het milieu wordt geoogst. Inmiddels hebben deze FSC-bossen hun reputatie wel opgebouwd. Erg belangrijk om goed on te gaan met onze bossen. Dit keurmerk garandeert dat de geoogste bomen op een natuurlijke wijze opnieuw worden gepland. Zo blijft de natuur beschermt.

Roestvrijstaal, 100% recyclebaar.

Het materiaal RVS is duurzaam vanwege de minimale impact op het milieu door de lange levensduur. Het materiaal kan tegen praktisch alle weersomstandigheden en is uiteindelijk ook 100% recyclebaar. Het roestvrijstaal is gebruikt in de verbindingsbevestigingen.

Leer kan biologisch afgebroken worden.

Duurzaam geproduceerd leer is een natuurlijk materiaal wat in de luidsprekerbehuizingen wordt gebruik. Het leer kan ook volledig biologisch afgebroken worden in een fractie van de tijd die andere vergelijkbare materialen nodig hebben.

Biologisch kurk bespaart bomen.

De 100% biologische kurk wordt verbouwd en geoogst in een milieuvriendelijk oogstproces. Zo blijft de boom bespaart en kan deze doorgroeien. De kurk is volledig biologisch afbreekbaar. 

Biologisch katoen zonder chemische toevoegingen.

Dit katoen is volledig verbouwd zonder chemische meststoffen en pesticiden omdat deze stoffen een enorme schade aanbrengen aan de omgeving. Biologische landbouw verbruikt ook vele minder water in het productieproces. Het katoen wat verbouwd is wordt gebruikt in de gerecyclede stof zoals je hierboven kon lezen. 

Smile Jamaica in-ear oordopjes

Duurzame oordopjes Smile Jamaica van House of Marley.

De SMILE JAMAICA is een ware bestseller. Deze eenvoudige in ear oordopjes brengt je terug naar de basis. Wat je ziet is wat je krijgt. De Smile Jamaica bestaat uit natuurlijke materialen en gerecyclede kunststoffen. De muziekweergave is helder, en ondanks de kleine omvang is de bas diep en vol. De Smile Jamaica wordt geleverd met twee maten rubberen oordopjes. Bel gemakkelijk met de ingebouwde microfoon en eindig het gesprek of pauzeer de muziek gemakkelijk met de pauzeknop. De kabel is gemaakt van duurzame geweven stof en daardoor altijd vrij van knopen.

Wat is het verschil tussen earbuds en in-ear?

Het voordeel van een earbud oordop is dat je contact blijft houden met je omgeving. Wel zo ideaal als je bijvoorbeeld buiten op straat loopt. Je hoort de omgevingsgeluiden dus nog wel. Je in-ear oortjes gaan echt in je gehoorgang. Hierdoor ben je echt afgesloten van de buitenwereld. 

The house of Marleys doet meer!

The house of Marley, opgericht door de kinderen van Bob Marley om het gedachtegoed van hun vader Bob ‘ One Love, One world’ te verwerken in muziekproducten.  De HOUSE OF MARLEY sets zijn gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst afgestaan aan het goede doel.

Twee organisaties krijgen steun. De johan cruyff foundation en One Tree Planten. De Johan Cruyff foundation ondersteunt het spelende kind. En bij One Tree Planted wordt voor elk verkocht item een boom gepland in een gebied waar herbebossing noodzakelijk is. En daarom zijn wij zo enthousiast over dit merk.

Wij zijn geïnspireerd door dit merk. Ze laten zien dat een merk alles kan hebben. Kwalitatief goede producten, gemaakt van duurzame materialen en door ook iets terug voor de maatschappij. Bij Hippe Meisjes worden er blij van. Bekijk alle koptelefoons en oordopjes van House of Marley.


Zijn duurzame oordopjes duurder?

Dat hoeft zeker niet zo te zijn. De oordoppen van House of Marley zijn duurzaam. Van een goede kwaliteit en ook heel betaalbaar. Een duurzaam alternatief voor de standaard oordopjes.

Welk merk heeft duurzame oordopjes?

House of Marley is een merk wat duurzame oordopjes heeft. De oordoppen en koptelefoons zijn volledig gemaakt van duurzame materialen. Van gerecycled aluminium tot bamboe en FSC-hout.

Wat is het verschil tussen earbuds en in-ear?

Met een earbud oordop is dat je contact blijft houden met je omgeving. In-ear oortjes gaan echt in je gehoorgang. Hierdoor ben je echt afgesloten van de buitenwereld.