Ga voor een schone auto met duurzame prullenbakken. Shop ze nu!

duurzame vuilnisbakken

Als jij net als wij nogal van reizen houdt sleep je nogal eens wat afval met je mee. En dan weet je ook dat op het moment suprême een openbare vuilnisbak lichtjaren weg is. Maar laat er nu een hippe en duurzame oplossing zijn. De flexibele duurzame prullenbakken voor onderweg. En zelfs in huis is huis zijn de stoffen zakken goed te gebruiken. 

Met een duurzame prullenbak voor onderweg houd je je auto, boot of camper schoon en opgeruimd. En je voorkomt ook dat er onnodig zwerfaval in onze mooie natuur terechtkomt. Er zijn zelfs flexibele gerecyclede vuilniszakken in trendy kleuren. 

Waarom duurzame prullenbakken voor onderweg?

Het idee voor Flextrash ontstond in de auto van oprichter Bas. Als drukke ondernemer, en vader van twee kinderen, werd het best vaak een rommeltje in zijn auto. De zoektocht naar een vuilnisbak dichtbij leverde ook voor hem niet altijd het gewenste resultaat op. 

Samen met Basten Leijh ontstond toen Flextrash het briljante idee, flexibele duurzame prullenbakken. De zak die met je meereist. Of je nou een feestje viert op de Amsterdamse grachten. Je een BBG houdt in de achtertuin. Of een hups kinderen in de auto vervoert. Zo’n flexibele vuilniszak biedt uitkomst.

En bij FlexTrash houden ze niet van half werk. Ze pakken het probleem gelijk bij de bron aan. En dat is het voorkomen van zwerfafval in onze natuur. En een opvouwbare vuilnisbak is dan alles wat je nodig hebt. Want laten we eerlijk zijn, de gevolgen van zwerfafval zijn niet gering. 

Werk mee aan het voorkomen van zwerfafval.

Een groot deel van het zwerfafval wordt veroorzaakt door mensen die op weg zijn en geen vuilnisbak ik de buurt hebben. De gevolgen van dit gedrag zijn groot en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Een paar van de consequenties:

  • Het duurt lang voordat zwerfaval wordt afgebroken. Zelfs een bananenschil blijft nog lang bestaan.
  • Plastic en glas breken helemaal niet af. Waarbij plastic in kleine deeltje verbrokkeld en zo de natuur schaad.  Mosselen, garnalen en andere zeedieren kunnen kleine deeltjes plastic opslaan in hun lichaam waardoor het in de voedselketen terecht komt.
  • Zwerfafval is lastig op te ruimen. Denk aan sigarettenpeuken die in de grond gestampt worden of kauwgom die tegen een openbaar bankje is aangedrukt. 
  • Zwerfafval heeft negatieve effecten op mens en dier. En niet alleen in onze eigen directe omgeving maar ook op stranden, rivieren, zee en bossen zijn de gevolgen zichtbaar. 
  • Het opruimen kost de overheid bijna 200 miljoen euro per jaar. 

Dus wij ondersteunen hun missie om zwerfafval te voorkomen helemaal. 

En hun missie houdt niet op bij het voorkomen van zwerfafval. Ze gaan nog een stapje verder. Want deze wasbare vuilnisbak is gemaakt van afval. Van oude petflessen om precies te zijn. En zo is de cirkel mooi rond.

Oude plastic flessen zijn perfect om te recyclen omdat ze gemaakt zijn van polyestervezels, de grondsof van ook stoffen. De korrels plastic kunnen tot draden gesponnen worden. Wat dan weer tot stof geweven wordt. 

De binnenzakjes die je kunt gebruiken zijn gemaakt van mais of suikerriet. En weet je wat ook mooi is? Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar. 

En omdat de zak van stof is gemaakt is hij zo op te vouwen en mee te nemen. Waar je ook heen gaat. Dus nooit meer een excuus om je afval niet gelijk goed weg te gooien. 

Heb je de zak gebruikt? Gooi ‘m dan gewoon met je vieze onderbroeken in de wasmachine. Duurzamer kunnen we het niet maken. 

De flexible vuilnisbak is kan zo klein opgevouwen worden dat hij vaak al door de brievenbus past. En wil je nog een stapje toevoegen aan schoner en duurzamer reizen. Ga dan ook eens voor duurzame waterflessen zonder BPA. Of tips over duurzamer reizen.

Hoe houd je je auto netjes?

Ook al ben je niet zo’n globetrotter en moet je al helemaal niet aan boten denken. Maar troep in je auto is toch vaak wel iets waar iedereen zich wel wat bij kan voorstellen.

Sommigen maken van hun auto echt een grote afvalbak. Wist je dat er zelfs landen zijn waar het rijden in een vieze auto verboden is? Soms is het een fijne gedachte om te weten dat in Nederland wonen zo haar voordelen heeft. 

Maar met de FlexTrash is het echt voor iedereen een koud kunstje om de boel voortaan in de auto op orde te houden. 

Waar hang jij de FlexTrash?

Echt met deze duurzame prullenbakken kun je echt alle kanten op. Je kunt ze op verschillende manieren bevestigen. Bevestig de zak dus waar je wilt!

Met een clip hang je ze aan een deur of aan de hoofdsteun in de auto. Er zijn verschillende soorten clips te koop. Bekijk dus goed welke je nodig hebt. Ook zijn er zuignappen waar je ‘m zo mee aan een camping stok ophangt. Het moet wel heel gek lopen wil jij deze zak niet ergens opgehangen krijgen.

Kom je thuis van je ritje? Klik ‘m los (zit met klittenband vast) en gooi ’m in de was. Ze zijn in verschillende maten te koop waardoor de altijd wel de juiste afvalzak bij de hand hebt.