Geniet van jouw drankje onderweg uit duurzame thermosflessen.

Porta Bottiglia

Kun jij ook niet zonder een heerlijk bakje koffie? Ik ook niet. En ook als ik reis neem ik graag een bakje puur genot met mij mee. En dan natuurlijk wel in een duurzame fles. En tegenwoordig heb je er genoeg keus in. Wij hebben een paar hippe flessen voor je verzameld.

Een duurzame thermosbeker koop je online via Hippe Meisjes. Wij speuren het net af naar duurzame merken en hippe producten. Zo ook duurzame thermosflessen. No plastic!

Voor wie is een thermosbeker geschikt?

Eigenlijk is een thermosbeker voor iedereen die zijn of haar favoriete drankje graag warm (of koud) wil bewaren. Of je nu onderweg bent of op kantoor, niets is zo fijn als jouw favoriete drankjes op de juiste temperatuur. En dat is reuze eenvoudig in een thermosfles.

Maar ook thuis werkt een thermobeker super handig. Want hoe vaak overkomt het je ook niet dat je een lekker bakkie hebt gezet en deze vervolgens weer lauw laat worden omdat je werd afgeleid. En zeg nou eerlijk, niets is ranziger dan lauwe koffie.

Ik heb zelf dus meerdere thermosflessen thuis. Een aparte voor thee en koffie. Want ook al maak je ze goed schoon, de smaak blijft altijd een beetje hangen. 

Wat doen duurzame thermosflessen?

Ik begrijp dat het een beetje tegenstrijdig kan klinken. Eén fles die je waren drank warm houdt en je koude drank houdt. Maar het is uit te leggen volgens de twee principes:

  1. Als je een warme drank in de fles doet dan kan de warmte niet of nauwelijks ontsnappen waardoor de drank ook lang warm blijft. Het verschilt per beker maar sommigen kunnen de warmte tot wel 24 uur goed vasthouden.
  2. Waneer je een koude drank in de fles stopt dan kan de warmte van buiten niet in de fles komen. En hierdoor blijft jouw drankje voor uren lekker koel.

Een thermosbeker bestaat eigenlijk uit twee flessen. En tussen die flessen is het vacuüm, er zit dus ook geen lucht tussen. Dit zorgt ervoor dat alles wat er in de fles zit, warm of koud, er niet uit kan. Daarom kan de fles zowel jouw drank warm als koel houden. 

Warmte wordt afgegeven door de lucht. Dat kun je goed zien als je een hete drank inschenkt. Je ziet dan de hete lucht uit het kopje komen. Omdat de fles geen contact maakt met de lucht kan de warmte ook niet doorgegeven worden. Jouw drankje blijft dus heerlijk warm.

Het vacuüm zorg er ook voor dat er geen warmte de fles in kan. En dit is dan ook de reden waarom jouw drankje koel blijft. Ook de zilveren laag in de beker reflecteert de warmte en koude, net wat jij in jouw fles stopt.

Hoe gebruik je een thermosbeker?

Het is natuurlijk geen rocket science om je drank in een thermosfles te gieten maar er zijn wel praktische tips om je drankje net iets extra langer warm of koud te houden. 

Tip! Let er bij het kopen van een duurzame thermosfles wel op of deze 100% lekvrij zijn. Lekkende flessen is natuurlijk een ramp voor onderweg. Maar flessen die niet goed sluiten zorgen er ook voor dat de fles minder goed isoleert. 

Tips om je drank langer warm te houden in een thermosfles:

  1. Een helemaal gevulde thermosbeker houdt de warmte beter en langer vast als een fles die maar voor de helft gevuld is. 
  2. Verwarm de fles voor met kokend water. Laat deze vijf minuten staan en gooi daarna het water weg. Door de fles zo voor te verwarmen blijft jouw drank ook langer warm. Vul de fles dan met jouw koude drank. Zo geniet je zo lang mogelijk van jouw koude drankje. 

Hoe krijg ik de koffiesmaak uit de thermoskan?

Eerlijk toegegeven, ik wissel niet met thermosflessen. Ik heb er echt eentje voor thee en koffie. Maar wil je wisselen dan zijn onderstaande tips om de flessen te reinigen een aanrader:

Vul de fles met een kwart (natuur) azijn en de rest met heet water. Laat dit de hele nacht staan en spoel de fles goed na want azijn kan ook een nare nasmaak geven. En let op! Gebruik geen schoonmaakazijn. 

Neem twee theelepels baking soda en vul de fles daarna met heet water. Laat dit ook een nachtje staan en spoel dan de beker goed na. 

Giet heet water in de fles en giet daar een kop witte rijst bij (ongekookt). Goed schudden en dan voor een paar uur laten rusten. Daarna de fles leeggooien en goed uitspoelen. 

Ook citroensap kan wonderen verrichten in je fles. Voeg het sap van een citroen en een snufje toe aan heet water. Laat het de hele nacht staan. En voilat. Jouw beker is weer als nieuw. De citroensap doodt alle bacteriën. 

Let er bij het schoonmaken van de fles ook goed op dat je de dop en sluiting goed schoonmaakt. In deze afsluiting blijven makkelijk restjes zitten die ervoor kunnen zorgen dat de fles verkleurt. Maar nog erger deze restjes zorgen ervoor dat er schimmels en bacteriën kunnen gaan groeien. 

Wat zijn duurzame merken koffiebekers?

1. 24 Bottles, het alternatief voor plastic bekers

Met de urban bottle van 24 Bottles neem jij jouw favoriete drankje mee voor onderweg. Deze fles is het perfecte alternatief voor de plastic flessen. De bottle is lekvrij en makkelijk te openen.

Urban bottle van 24 Bottles is het het alternatief voor de plastic fles.

24 Bottles is een Italiaans merk dat als doel heeft het aantal plastic drinkflessen te verminderen. En zij doen dit door het op de markt brengen van een duurzame thermosfles. 

24 Bottles produceren duurzaam waardoor de impact op het milieu veel minder is dan bij een standaard thermosfles. 

Ook doet 24 Bottles mee aan het ‘1% for the planet’ project. Dit houdt in dat zij jaarlijks 1% van de omzet investeren in non-profit organisaties die een overeenkomstige visie hebben. 

De Urban 24 Bottle is gemaakt van roestvrij staal en heeft een satijnen afwerking. En omdat hij ook lekker licht in gewicht is neem je ‘m ook makkelijk mee.

2. chilly’s

Chilly’s maken hippe en duurzame thermosflessen. Zo heb jij altijd een warm (of koud) drankje bij de hand. De flessen zijn ook superhandig voor onderweg.

De duurzame waterfles in een hippe print is gemaakt van staal en heeft een handig formaat ( 500ml) zodat je ‘m makkelijk mee kunt nemen. 

Drankjes blijven tot 24 koud en tot 12 uur warm in een Chilly Bottle. 

De Chilly Bottles zijn duurzaam. Zij streven er namelijk naar om producten te ontwerpen en produceren die goed mixen met een actieve stedelijke levensstijl die ook duurzaam zijn. 

Chilly Bottles kun je goed kunt hergebruiken en ze zijn BPA vrij. 

Alle Chilly’s hebben zijn voorzien van een dubbelwandig vacuüm technologie waardoor jouw drankje altijd op de juiste temperatuur is. En door een duurzame fles te (her) gebruiken bespaar je enorm op de hoeveelheid plastic afval. Leuker kunnen we het niet maken.

3. duurzame thermosfles in retro look van Rex International

En wil je wat minder plastic gebruiken? Kies dan eens voor een duurzame fles van roestvrij staal. En deze is wel een heel vrolijk exemplaar. Deze retro thermosfles is perfect om mee te nemen naar je werk of tijdens een picknick. Hij is lekvrij en heeft een handige beker.

Met deze retro thermosfles bespaar je plastic afval.

Het is altijd handig om een goede thermoskan bij de hand te hebben. En daarom is dit ook zo’n leuk kadootje. De kan heeft een inhoud van 350 ml en heeft een push-top-stopper.

De makers en ontwerpers is Rextin, ook wel REX international genoemd. Zij zijn opgericht in 1981 en bevinden zich in Londen.

Alle ontwerpen zijn hip, uniek en ook lekker retro. Maak een vriendin eens gelukkig met één van hun mooie ontwerpen.

Wat zijn leuke thermosflessen voor kinderen?

De thermosbekers van Kambukka voor kinderen zijn hip en duurzaam. En ook niet onbelangrijk 100% lekvrij.

De kambukka bekers zijn de oplossing voor kinderen. Ideaal voor naar school. De drankjes blijven tot wel 9 uur koud en 5 uur lang warm.

Daarnaast is de thermoslef gebruiksvriendelijk. Je kunt de bovenkant losdraaien aslook de onderkant. Ideaal om ‘m makkelijk te reinigen zodat hij morgen weer mee kan naar school.

Een ander voordeel van de Kambukka is dat er van alles toegevoegd kan worden. Door de grote opening kunnen makkelijk citroenschijfjes, muntblaadjes en zelfs ijsblokjes toegevoegd. worden. 

En laten we het hippe design ook niet vergeten.

Kortom de voordelen van de Kambukka thermosbeker op een rijtje:

  1. Lekvrij
  2. BPA vrij
  3. Antislip bodem,
  4. Handige handgreep
  5. Duurzaam
  6. Dubbelwandig waardoor drank lang warm of koud blijft