Drink je drankjes uit duurzame waterflessen. De voordelen op een rijtje.

duurzame waterflessen

Iedereen houdt van een verfrissend drankje buiten op een warme dag, en de meesten van ons nemen onze favoriete drankjes overal mee naartoe. Gelukkig is het dankzij het drinken van dranken (uit duurzame waterflessen) gemakkelijk geworden om koude dranken mee te nemen voor buitenactiviteiten.

Alleen niet alle flessen zijn echter gelijk. En al helemaal als je kiest voor een plastic variant in plaats van een duurzame. De plastic varianten kunnen niet goed worden gerecycled en kunnen een regelrechte ramp zijn voor het milieu.

Dus kies voor een duurzame waterfles. Ook als je thuis kraanwater wil dringen. Zo drink je niet onbewust schadelijke stoffen (zoals BPA) maar doe je ook de natuur een groot plezier. Je fles belandt niet na één keer gebruiken op de vuilstort.

Het kost als eerste aanschaf wel wat meer maar dat geld verdien je eenvoudig terug door de flessen her te gebruiken. Het levert je uiteindelijk dus geld op.

De voordelen van de duurzame fles die je hergebruikt.

Het drinken van jouw drankje uit een herbruikbare en duurzame fles heeft vele voordelen. Voor jouw gezondheid, het milieu maar ook je portemonnee. De voordelen op een rijtje.

1. Het is veilig, geen schadelijke stoffen.

Herbruikbare waterflessen zijn veilig in gebruik omdat ze geen chemicaliën of giftige stoffen bevatten die in het water in de flessen kunnen lekken.

Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het consumeren van schadelijke stoffen tijdens je ochtendroutine of wanneer je onderweg drinkt.

2. Je bespaart geld, en gebruikt minder dure grondstoffen.

Je bespaart geld doordat je niet regelmatig flessenwater hoeft te kopen en dure leveringskosten moet betalen telkens je er een bestelt bij je favoriete winkelketen.

En omdat de prijzen zo hoog zijn, voel je je goed als je weet dat er ook geen extra verpakkingsafval ontstaat door deze flessen!

Ten eerste is een herbruikbare fles op de lange termijn veel goedkoper dan flessenwater.

Een herbruikbare fles is voor minder dan $10 te koop bij de meeste kruideniers en ze gaan lang mee. Op veel van deze flessen zit zelfs een levenslange garantie.

Was de fles gewoon goed uit na gebruik en hij kan er weer tegenaan. Zo bespaar je uiteindelijk ook een hoop geld uit. En dat zonder dat je kwaliteit van je drankjes onderweg minder wordt. Integendeel.

3. Je voorkomt enorme plastic afval en draagt bij aan recyclen.

Wanneer je een wegwerp waterflesje na één keer gebruiken weggooit, neemt het ruimte in op onze stortplaatsen en creëert het een onnodige hoeveelheid afvalproductie.

Bovendien zijn er talloze voordelen verbonden aan het niet gebruiken van wegwerpflessen/ Zoals het vermijden van vervuiling of ontbossing door overmatige afvalproductie en het verminderen van broeikasgassen door productieprocessen.

Het milieu beschermen Herbruikbare flessen zijn beter voor het milieu omdat ze minder afval veroorzaken. Wanneer je een herbruikbare fles gebruikt draag je niet bij aan de overweldigende hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door gebotteld water.

Wanneer mensen gebotteld water drinken, gooien ze elke dag plastic flessen weg, meer dan 500 per seconde! (wereldwijd). Dit zorgt voor een hoop afval op stortplaatsen, en deze flessen worden niet biologisch afgebroken.

Door dit extra afval dat wordt veroorzaakt door de verkoop van gebotteld water, is er minder ruimte voor andere wilde dieren in het ecosysteem om te leven.

4. Herbruikbare flessen koelen en/of houden je dranken goed warm onderweg.

Herbruikbare flessen zijn handig. Als je onderweg bent en geen toegang hebt tot een koelkast, kun je herbruikbare waterflessen vullen met koud water en klaarzetten om te drinken wanneer je dorst hebt.

In feite heeft het productieproces van herbruikbare flessen weinig invloed op het milieu op wereldschaal omdat ze opnieuw worden verwerkt tot nieuwe producten. Een win-win situatie dus.

Hoe kies je een duurzame waterfles?

Wanneer je op zoek bent naar een herbruikbare fles moet je rekening houden met uw behoeften. Als je iemand bent die altijd onderweg is of graag je water meeneemt tijdens activiteiten, dan is een waterfles in sportstijl perfect.

Als je graag water drinkt tijdens het werk of tv-kijken, dan is een roestvrijstalen fles het beste.

Er zijn ook veel redenen waarom het gebruik van een herbruikbare fles het milieu kan helpen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een herbruikbare fles van voedselveilig silicone, die BPA-vrij en milieuvriendelijk is, voorkom je dat je onze oceanen beschadigt met plastic afval.

Bovendien is er geen verpakking nodig wanneer u dit soort flessen koopt, omdat ze geen verpakking nodig hebben om in contact te komen met uw product.

Wat is een duurzame (plastic) waterfles?

Een duurzame waterfles van plastic is er eentje die kan worden gebruikt om water te vervoeren en te bewaren. Omdat ze meestal gemaakt zijn van polyethyleentereftalaat (PET), zijn ze meestal recycleerbaar.

Dit type fles is ontworpen om steeds opnieuw te worden gebruikt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het product, waardoor ze op lange termijn rendabeler zijn dan andere soorten flessen.

Bovendien worden deze plastic varianten van waterflessen al tientallen jaren gebruikt zonder dat er sprake is van schadelijke effecten.

Waarom is het goed om een herbruikbare waterfles te gebruiken?

Als je een herbruikbare waterfles gebruikt, draag je je steentje bij aan het milieu, niet alleen omdat er minder plastic op de vuilnisbelt terechtkomt.

Als je je eigen waterfles bij u hebt verminder je het gebruik van wegwerpflessen en vermijd je de kosten die gepaard gaan met het kopen van duur flessenwater. Herbruikbare flessen zijn ook gezonder voor je gezondheid.

Als je thuis water uit een kraan haalt is dat veel schoner dan het water wat er in veel openbare gelegenheden uit de kraan komt of zelfs uit veel stadsfonteinen.

Volgens een studie van Action for Healthy Kids uit 2007 is de kans dat “teruggeroepen en gerecycled plastic flessenwater bacteriën bevat ongeveer even groot als kraanwater” in vergelijking met andere soorten drinkbronnen zoals frisdrankblikjes en deksels van bekers.

Waar is een duurzame waterfles van gemaakt?

Duurzame waterflessen zijn gemaakt van materialen die goed te recyclen of te hergebruiken zijn. Enkele voorbeelden zijn roestvrij staal, glas, gerecycled aluminium en biologisch afbreekbare kunststoffen.

Deze materialen hebben een lange levenscyclus en kunnen aan het eind van hun levensduur zonder problemen worden gerecycled.

Bovendien gebruiken duurzame waterflessen weinig energie om de fles zelf te maken en zijn de meeste BPA-vrij en recyclebaar als ze klaar zijn met gebruik.

Deze voordelen van duurzame waterflessen maken ze tot een milieuvriendelijke optie voor u en uw gezin om thuis of onderweg van te genieten.

Wat maakt een goede waterfles?

Een goede waterfles is er een die herbruikbaar, hervulbaar en milieuvriendelijk is. Een herbruikbare waterfles kan op dezelfde manier worden gebruikt als een plastic wegwerpfles of glazen pot.

Het is duurzaam omdat het niet gemaakt is van materialen voor eenmalig gebruik die schadelijk zijn voor het milieu en moeilijk te recyclen.

Een herbruikbare waterfles kan ook worden gevuld met kraanwater uit uw eigen kraan of gefilterd water uit uw eigen filter. Met een hervulbare waterfles hebt u altijd toegang tot veilig en schoon drinkwater wanneer u het nodig hebt.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw volgende drinkbeker. Zolang je het juiste type materiaal kiest voor uw specifieke behoeften, en ervoor zorgt dat u het gemakkelijk regelmatig kunt hervullen, hebt je altijd een gezonde en duurzame optie tot uw beschikking.

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste herbruikbare waterfles voor jouw behoeften.

Waar drinkt je het liefst uit? Is plastic handiger of drinkt je liever uit glas? Hoe vaak ben je van plan de fles bij te vullen?

Wil je een fles met een capaciteit waarmee je je eigen water kunt meenemen? Of wil je liever een fles kopen met een reeds geïnstalleerde dispenser? Tot slot, hoe belangrijk zijn prijzen en kortingen voor je?

Een paar overwegingen die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze.

Wat zijn de nadelen van gebotteld water?

Naarmate de populariteit van water drinken toeneemt, neemt ook de vraag naar drinkwater toe. En veel mensen kiezen er dan toch voor om gebotteld water te drinken. En dat terwijl het kraanwater in Nederland tot één van de beste behoord.

Om aan de vraag te voldoen, nemen steeds meer mensen hun toevlucht tot gebotteld water.

De industrie van gebotteld water is echter niet zo gezond als het lijkt. Niet alleen is het duur, maar het heeft ook veel negatieve effecten op ons milieu.

Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief, overweeg dan het gebruik van herbruikbare waterflessen. Herbruikbare flessen houden u niet alleen gehydrateerd door u te voorzien van drinkwater, maar voorkomen ook dat plastic na een of twee gram gebruik wordt afgebroken.

Bovendien helpt u, door uw flessen na verloop van tijd opnieuw te gebruiken, de milieu-impact van uw drankkeuze te verminderen.Hoe werken herbruikbare waterflessen?Herbruikbare waterflessen zijn een geweldig alternatief voor plastic waterflessen. Ze zijn een milieuvriendelijk alternatief, en ze kunnen je ook geld besparen.

FAQ’S

Van welk materiaal is een duurzame waterfles gemaakt?

Duurzame flessen zijn gemaakt van niet toxisch materiaal zoals glas of roestvrij staal. In tegenstelling tot niet recyclebaar plastic kunnen deze materialen gewoon gerecycled worden.

Waarom is een plastic waterflesje slecht?

Plastic (en onder andere het plastic waterflesje) zorgen voor enorme hoeveelheden zwerfaval. In onze leefomgeving, op vuilstortplaatsen maar ook in onze oceanen. Met alle gevolgen voor de wilde fauna. Daarnaast bevat plastic schadelijke stoffen wat via het water in ons lichaam komt.

Hoe maak je een duurzame waterfles schoon?

Als je alleen water in de fles doet kun je ‘m eenvoudig afspoelen onder de kraan. Sterker vervuilde flessen kun je of met de hand wassen met een sopje. Ook kunnen de meeste duurzame flessen van glas of roestvrijstaal in de vaatwasser (wel wat minder duurzaam natuurlijk). Laat de fles goed drogen voordat je ‘m weer opbergt.