Hippe eco watch van hout (plant nu 1 boom)

duurzaam houten horloge

Met een eco watch van hout kun je elke dag een beetje duurzamer leven en kopen is een mooi streven. In de keuken scheid je het afval als een dolle. Je hebt de plastic tas in de ban gedaan en je shopt duurzame kleding. Goed op weg dus. Maar nu heb je een nieuw horloge nodig. Zijn deze wel een beetje duurzamer te krijgen? Jazeker!

Duurzame en milieuvriendelijke horloges bestaan! Er zijn veel merken die geheel (of gedeeltelijk) zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbare materialen of gerecyclede grondstoffen. Zo ook deze horloges van gerecycled hout. Verpakt in een gerecycled verpakking. En voor elk verkochte eco watch van hout wordt er een boom aangeplant  Door duurzamer te kopen werken we samen aan een mooiere wereld.

Stoer en duurzaam houten horloge.

De houten horloges van WeWood zijn hip en vindt haar oorsprong in Florence. Een stad die bekend staat om haar kunst, schoonheid en creativiteit. WeWood combineert het Italiaanse vermogen om mooie horloges te ontwerpen met de behoefte aan meer zorg en aandacht voor onze planeet. En als we het ergens mee eens zijn… Hun bedrijfsfilosofie:

Build communities. 

Permanently increase income of poor farmers.

Help families feed themselves. 

Revitalize and improve soil quality.  

Restore biodiversity. 

Remove gasses from the atmosphere.

– Impact. –

Is een houten horloge duurzaam?

Het hout wat gebruikt is in deze eco watch van hout is gemaakt van gerecycled hout. Maar ook in algemene zin is (gecertificeerd) houd een duurzame oplossing. Het grote voordeel wat hout heeft ten opzichte van vergelijkbare materialen in een horloge is de lagere impact op het milieu.

De energie die gebruikt wordt om een horloge van hout te maken is lager als dat het horloge van staal gemaakt wordt. Dus een houten horloge is veel minder energie intensief.

Ook is er een lagere impact op de koolstofemissie en de waterkwaliteit. Daarnaast heeft hout ook een lange levensduur. Je kunt dus lang van jouw nieuwe horloge genieten. En hoe minder we kopen hoe beter dat uiteindelijk is.

eco watch van hout
Duurzaam en milieuvriendelijk horloge

Houten horloge voor dames

De eco watch van hout is een combinatie van stijl, luxe en en met een verantwoordelijkheid voor onze planeet. Voor elk verkocht horloge wordt er een boom geplant. Dit wordt gedaan in samenwerking met non-profit organisaties zoals American Forest en Trees voor the Future. 

Een WeWood horloge is geïnspireerd door de schoonheid van Toscane. Een hippe eco watch van hout met veel aandacht voor detail en een milieubewuste geest. Ook worden er verschillende soorten hout gebruikt. Elk soort hout heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen. Alle horloges zijn van 100% hout, niet giftig, vrij van chemicaliën en extreem licht. 

5 redenen waarom je voor een duurzaam horloge van hout kan kiezen:

  1. Duurzame horloges van hout zijn uniek en stijlvol.
  2. Ze zijn niet zo gewoon als andere materialen, dus vallen ze op.
  3. Ze zijn milieuvriendelijker en duurzamer dan horloges van andere materialen.
  4. Hout is een natuurlijk materiaal dat mooi en uniek is.
  5. Horloges van hout zijn vaak betaalbaarder dan horloges van andere materialen.

Horloges van hout zijn duurzamer dan traditionele horloges.

Er zijn een paar redenen waarom horloges van gerecycled hout duurzamer zijn dan traditionele horloges.

Ten eerste is het hout afkomstig van een duurzame bron, wat betekent dat het hernieuwbaar is en niet opraakt.

In de tweede plaats is het hout behandeld met een kit die het waterbestendig maakt, waardoor het niet kromtrekt of barst in vochtige omgevingen.

Ten slotte is het hout zeer hard en duurzaam, zodat het beter bestand is tegen stoten en krassen dan traditionele horloges.

Waarom draag je een horloge rechts?

Er zijn verschillende redenen waarom je een horloge aan uw rechterpols zou moeten dragen. Eén reden is dat het voor de meeste mensen natuurlijker is om op de rechterpols naar hun horloge te kijken. Een andere reden is dat het gemakkelijker is om je linkerhand te gebruiken voor andere taken als je een horloge aan de rechterpols draagt.

Hippe eco watch van hout! 

WeWood werkt samen met Trees for the Future om bomen te planten voor elk gekocht horloge. Het doel is om de natuur te helpen herstellen, horloge voor horloge. Sinds 2011 heeft WeWood al meer dan 600.000 bomen gepland.

Eén van de doelstellingen is om meer dan een miljoen bomen te planten de komende jaren. Door bossen blijven wij gezond en gelukkig. Hippe Meisje gelooft hierin! Bekijk de collectie op Bol.com! En bekijk ook onze andere duurzame sieraden.