Waarom een koffiebeker to go?

Plastic is ontzettend belastend voor het milieu. Niks geen gehaast in de vroege morgen. Met deze duurzame koffiebeker to go neem jij jouw lekkere kop koffie gewoon mee voor onderweg. En met het drinken uit de  travelmug van bamboevezel draag je ook bij aan een beter milieu. De bamboe koffiebeker kun je oneindig gebruiken en is gemaakt van organisch en biologisch afbreekbaar bamboevezel. Helemaal eco chic.

Jaarlijks worden er wereldwijd miljarden bekers weggegooid. En dat eindigt allemaal in een enorme afvalberg. Dat kan slimmer. En wel met de Ecoffee Cup koffiebeker. De bamboe is volledig biologisch afbreekbaar en voelt lekker aan. Ook is er geen siliconen en BPA toegevoegd. Lekker duurzaam en gezond dus deze ecoffee bamboe koffiebeker.

Waarom bamboe bekers?

 Gelukkig komen er steeds meer alternatieven. Bamboe is zo’n materiaal. Bamboe groeit super snel, wel zo’n 100 cm in 24 uur. Binnen 5 jaar kan de bamboe gekapt worden en verder verwerkt worden.

In vergelijking met een Eikenboom, die doet daar 80 jaar over.

En wat ook zo mooi is? Bamboe heeft geen pesticiden nodig om lekker te groeien. Daarnaast is bamboe volledig biologisch afbreekbaar. Ideaal voor een reisbeker.

Met deze bamboe koffiebeker draag je bij aan het creëren van een beter milieu door de afvalberg een beetje te verminderen. Simpel toch? En dan heb je ook nog een super duurzame koffiebeker.

Harde feiten

  • De meeste “papieren” bekers voor eenmalig gebruik bevatten een polyurethaancoating, waardoor recycling moeilijk en zeldzaam is. Minder dan 2% wordt gerecycled. 
  • Elk jaar worden wereldwijd een half biljoen bekers voor eenmalig gebruik gemaakt; meer dan 70 voor elke persoon op de planeet. 
  • Meer dan 40% van het jaarlijks geproduceerde plastic is bestemd voor artikelen voor eenmalig gebruik. 
  • Vier miljard bomen, of 35% van de gekapte bomen, worden gebruikt voor papier. 
  • De meeste bekers voor eenmalig gebruik bevatten 0% gerecycled materiaal. 
  • De meeste composteerbare bekers voor eenmalig gebruik vereisen een speciale afvalketen en commerciële composteerfaciliteiten. Deze bestaan niet of zijn op capaciteit. De meeste hiervan zullen op de vuilnisbelt terechtkomen. 
  • Wereldwijd verbruiken we jaarlijks bijna 300 miljoen ton papier; 70% afkomstig uit inheemse bossen, niet uit plantages of recycling.
  • Het jaarlijkse consumentenafval is meer dan vertienvoudigd van 40 kg in de jaren vijftig tot 560 kg afval per persoon nu. 
  • Jaarlijks worden er 10.000.000.000.000 artikelen voor eenmalig gebruik gemaakt.

Het bedrijf achter de bamboe koffiebekers.

Weinig mensen weten het, maar vorig jaar was er een ietwat twijfelachtige 30ste verjaardag: de geboorte van de moderne “papieren” beker voor eenmalig gebruik. We schatten dat in drie korte decennia meer dan 3 biljoen van hen op de vuilnisbelt zijn beland. Oh, voor het geval je het je afvraagt, dat is 3.000.000.000.000.

De gemiddelde levensduur van een beker voor eenmalig gebruik is minder dan 10 minuten – en vanwege hun plastic gehalte wordt minder dan 1% gerecycled. Dus in wat alleen kan worden omschreven als het understatement van de eeuw, voelden Coffee Cup in 2014 dat er behoefte was aan verandering! Een hippe en duurzame koffiebeker to go was geboren. 

Gemaakt met natuurlijke vezels, maïszetmeel en hars, het is BPA-, BPS- en ftalaatvrij. Het deksel en de hoes zijn gemaakt van matte, food-grade siliconen die latexvrij is en speciaal ontworpen voor hete vloeistoffen. Het heeft een hersluitbare ‘no-drip’-deksel, waardoor het perfect is om overal mee naar toe te nemen. Het hele product (beker, deksel en hoes) is vaatwasmachinebestendig en zou jaren mee moeten gaan als het netjes wordt behandeld.

Verkrijgbaar in een breed scala aan eigentijdse patronen; heldere, levendige kleuren of klassieke prints, Ecoffee Cup is licht, helder en mooi om uit te drinken, zonder plastic nasmaak.

Wil je meer inspiratie over een bamboe koffiebeker to go? Bekijk dan ons bord bamboe koffiebeers to go  op Pinterest of onze Instagram pagina. Laat je inspireren en kies een duurzamer alternatief. Hippe Meisjes hoopt je te inspireren tot een duurzamer alternatief.