Lampen van gerecycled materiaal voor een echt duurzame touch.

Lampen van gerecycled materiaal

Je huis op een meer duurzame manier inrichten was nog nooit zo leuk. Kies eens voor een lampen van gerecycled materiaal. Door oude materialen weer nieuw leven te geven gaan we zuinig om met onze grondstoffen. En met een duurzame LED-verlichting maak je jouw huis een stuk duurzamer. 

Gerecyclede lampen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Je kunt hierbij denken aan lampen van gerecycled karton of papierpulp. Maar ook oude en gebruikte voorwerpen zoals een scheepslamp die worden omgetoverd tot een hippe trendy lamp. Voor elk interieur is een recycle lamp te vinden.

Lampen van gerecycled materiaal laten jouw kamers shinen.

Er zijn heel veel verschillende gerecycled lampen te koop. Wij hopen je met deze 5 lampen van gerecycled materiaal te inspireren om bij de aanschaf van een nieuwe lamp ook eens te kijken naar eentje van gerecycled materiaal. 

1. Hanglamp Moon is gemaakt van gerecycled karton.

hanglamp Moon
Stoere lamp van karton.

De hanglamp Moon is mooi en uniek. Want deze hippe hanglamp is gemaakt van gerecycled karton en voorzien van een brandwerende coating. Met een speciale laser techniek worden er losse ringen uit het karton gesneden en daarna met de hand in elkaar gezet.

De combinatie van de laser techniek en het handwerk maakt dat elke lamp iets anders is. Je weet dus zeker dat jij een uniek exemplaar in handen hebt. Geen twee zijn helemaal hetzelfde. En door de karton ribbels, die je vast nog herkend, krijg jij een prachtig licht.

Met deze lamp koop jij iets unieks, prachtig en ook nog eens milieuvriendelijk is. Alles waar hippe meisjes blijf van wordt. De lamp is er in verschillende maten die je ook nog eens goed met elkaar kan combineren. Deze heeft een diameter van 26 cm. 

Maak de lamp stofvrij met een luchtspray of gebruik een stofdoek. Bekijk al onze duurzame hanglampen!

2. Hippe ecologische scheepslamp. Eerlijk, vintage en stoer!

ecologische scheepslamp
Fairtrade scheepslamp.

Deze bijzondere fairtrade en ecologische scheepslamp is een plaat je om te zien. Hij is ook helemaal gerenoveerd door ambachtslieden uit Jodhpur, in het noorden van India.  Deze lamp staat in ieder interieur waarbij de bewoners houden van stoer en vintage. Het is wat je noemt een eerlijke lamp.

ECO Design is een fairtrade collectie die geïnspireerd is op Scandinavische sferen. De beste Deense ontwerpers zijn aan de slag gegaan om deze mooie producten te maken. 

Rust en eenvoud is heel kenmerkend voor deze collectie. Alle producten worden gemaakt in Thailand en ook onder fair trade omstandigheden geproduceerd.

ECO Design maakt allemaal hippe woonaccessoires, van vazen tot hedendaagse verlichting. Ze zijn fair trade gecertificeerd door de Worl Fair Trade Organization, als één van de eerste in Nederland. 

Alles wordt door vakmensen gemaak met hart voor mens en natuur. En zo maken we heel eenvoudig de wereld een klein beetje mooier.

3 Industriele hanglamp gemaakt van papierpulp.

industriele hanglamp
Hanglamp van papierpulp

Is deze industriele hanglamp geen plaatje? En hij is gemaakt van papierpulp. Debbie Wijskamp heeft ‘m ontworpen en zij maakt vaak gebruik van papier marche. Leuk voor boven de eettafel, de bar of gewoon in de gang.

Serax is het geesteskind van SERge en AXel Van Den Bossche, twee broers. In 1986 begonnen zij een kleinschalige handel in de garage met het verhandelen van bloempotten. In dertig jaar groeide dit uit tot een multinational. Maar nog steeds stromen de passie en creativiteit door dit familiebedrijf.

Zij vinden dat het interieur de spiegel is van de persoonlijkheid van de bewoners. Daarom verkoopt Serax producten met een ziel. Objecten waar je de mooiste interieurs mee kan creëren. Alles om jou gelukkig te maken. En ook fijn om te weten, alles is ambachtelijk gemaakt.  Be inspired!

4 Columbus hanglamp van gerecycled papier.

urban interieur, duurzame hanglamp,hanglamp van gerecycled papier, Columbus hanglamp
Hanglamp van gerecycled papier.

De Columbus hanglamp is wat je noemt een hippe duurzame hanglamp. De inspiratie voor deze lamp is te vinden in de eierdoos, van daar dook de naam Seletti Egg. 

De hanglamp is gemaakt van gerecycled papier waardoor jij een duurzame eyecatcher in huis hebt. Ideaal in een vintage en urban interieur.

Papier recyclen en gebruiken voor een lampenkap? je moet er maar opkomen! de egg of columbus hanglamp van seletti staat prachtig boven de eettafel of in de hal. het is een eenvoudig, maar verrassend idee voor een bijzondere touch aan je interieur!

Ben je een liefhebber van gerecyclede spullen of gewoon gek op bijzondere ontwerpen? Dan is deze duurzame hanglamp een misthave. 

Samengeperst papier is een materiaal dat licht kan variëren en het speelse design daardoor nog mooier maakt. Helemaal handig is dat de kap dankzij een speciaal productieproces vochtbestendiyg is gemaakt. combineer de lamp met een industrieel, vintage of juist urban interieur. het kan allemaal!

5. Bijzondere hanglamp gemaakt van karton.

hanglamp van karton
Hanglamp van karton.

Deze bijzondere hanglamp van Graypants is echt een aanvulling op jouw interieur. Hij is gemaakt van dunne laagjes gesneden karton. En omdat er openingen zitten in het karton worden de lichtbundels op een mooie manier door jouw kamer verspreid.

De combinatie van de laser techniek en het handwerk maakt dat elke lamp iets anders is. Je weet dus zeker dat jij een uniek exemplaar in handen hebt. Geen twee zijn helemaal hetzelfde. En door de karton ribbels, die je vast nog herkend, krijg jij een prachtig licht.

Met deze kartonnen lamp koop jij iets unieks, prachtig en ook nog eens milieuvriendelijk is. Alles waar hippe meisjes blijf van wordt. De lamp is er in verschillende maten die je ook nog eens goed met elkaar kan combineren.