Je tanden reinigen zonder plastic? Goed voor milieu en portemonnee.

tanden reinigen zonder plastic

Wist je dat je kunt flossen zonder plastic te gebruiken? Er zijn een aantal natuurlijke materialen die je kunt gebruiken om je tanden en tandvlees te reinigen, zoals bamboe of wol. Bamboe is een goede keuze omdat het antibacterieel en ontstekingsremmend is, terwijl wol een goede optie is als je op zoek bent naar iets zachters voor je tandvlees

Er zijn ook een aantal manieren om het milieu minder te belasten bij het tandenpoetsen, zoals minder tandpasta gebruiken, een natuurlijke tandpasta kiezen en een waterpik gebruiken. Fluoride is de laatste tijd onderwerp van discussie; sommige mensen beweren dat het slecht is voor onze gezondheid. In dit artikel gaan we dieper in op al deze onderwerpen

Is flossen noodzakelijk?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Sommige mensen geloven dat flossen noodzakelijk is voor een goede mondhygiëne, terwijl anderen geloven dat het niet nodig is en zelfs schadelijk kan zijn. De waarheid is dat flossen zowel noodzakelijk als gunstig is voor uw mondgezondheid.

Flossen is noodzakelijk omdat het tandplak en bacteriën van uw tanden helpt verwijderen. Tandplak is een kleverig laagje bacteriën dat zich ophoopt op uw tanden en kan gaatjes en tandvleesproblemen veroorzaken. Bacteriën kunnen ook een slechte adem veroorzaken. Flossen verwijdert tandplak en bacteriën tussen uw tanden en onder uw tandvlees, waar een tandenborstel niet bij kan.

Flossen is ook goed voor uw mondgezondheid. Het helpt uw tandvlees gezond te houden door plak te verwijderen dat gingivitis, een vorm van tandvleesontsteking, kan veroorzaken. Flossen kan ook gaatjes helpen voorkomen door de plak te verwijderen die de bacteriën voedt die gaatjes veroorzaken.

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om tandplak en bacteriën van uw tanden te verwijderen, is flossen de beste optie. Het is een snelle en eenvoudige manier om uw mondhygiëne te verbeteren en uzelf te beschermen tegen gaatjes en tandvleesproblemen.

Hoe vaak moet je jouw tanden flossen?

De meeste tandartsen adviseren minstens één keer per dag te flossen. Flossen helpt tandplak en bacteriën van uw tanden en tandvlees te verwijderen en kan gaatjes en tandvleesproblemen helpen voorkomen.

Als je op zoek bent naar een effectievere manier om tussen uw tanden te reinigen, overweeg dan het gebruik van een waterpick of flosser. Met deze apparaten kunt u meer tandplak en bacteriën van uw tanden verwijderen dan met traditioneel flossen.

Als je vragen heeft over hoe je moet flossen of over of je vaker moet flossen, praat dan met je tandarts. Hij kan je helpen een flosroutine te ontwikkelen die bij je past of niet}

Je tanden flossen met wol. Hoe doe je dat?

Wol is een natuurlijke vezel waarmee je je tanden kunt flossen. Het is zacht en mild voor je tandvlees, en het heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Om je tanden te flossen met wol, gebruik je een stuk wollen garen of een stuk fleece.

Wikkel het garen of het vlies om uw middelvingers en gebruik het om tussen uw tanden te bewegen. Spoel uw mond en tanden grondig na het flossen.

Je tanden flossen met bamboe

Bamboe is een goede keuze voor het flossen van je tanden omdat het antibacterieel en ontstekingsremmend is. Om te flossen met bamboe gebruikt u een stuk bamboeduvel of een stuk bamboespies.

Knip de deuvel of spiesjes op ongeveer 12 centimeter lengte. Houd de deuvel of spies tussen uw duim en eerste 2 vingers. Beweeg ermee tussen uw tanden. Spoel uw mond en tanden grondig na het flossen.

5 manieren om tijdens het tandenpoetsen het milieu minder te belasten

1. Gebruik een tandenborstel van duurzame materialen.

2. Gebruik een tandpasta gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

3. Flos met bamboe of wol in plaats van plastic flosdraad.

4. Spuug in de gootsteen in plaats van in het toilet.

5. Recycle uw tandenborstel en tubes tandpasta als u er klaar mee bent.

De beste natuurlijke tandpasta’s die u kunt kopen

Als je op zoek bent naar een tandpasta die zowel natuurlijk als effectief is, moet je eens kijken naar de beste natuurlijke tandpasta’s op de markt. Deze tandpasta’s zijn gemaakt met ingrediënten als zuiveringszout en essentiële oliën, die tandplak helpen verwijderen en bacteriën bestrijden.

Enkele van de beste natuurlijke tandpasta’s op de markt zijn Tom’s of Maine tandpasta, Weleda tandpasta en Dr. Bronner’s tandpasta. Al deze merken gebruiken natuurlijke ingrediënten en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Tom’s of Maine heeft zelfs een tandpasta speciaal voor kinderen.

Moet ik een waterpik gebruiken?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen vinden dat waterplukkers helpen om tandplak en bacteriën van hun tanden te verwijderen, terwijl anderen ze ongemakkelijk of ineffectief vinden. Als u overweegt een waterpik aan te schaffen, praat dan met uw tandarts om zijn mening te vragen over de vraag of een waterpik voor u geschikt is.

Is fluoride slecht voor mij?

Ook hier is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Sommige mensen geloven dat fluoride slecht voor je is, terwijl anderen geloven dat het een noodzakelijk onderdeel van de tandverzorging is. De waarheid is dat fluoride zowel goed als slecht voor je is.

Fluoride is goed voor je omdat het helpt tegen tandbederf en gaatjes. Het helpt ook om uw tanden te remineraliseren, wat kan helpen om vroege tekenen van tandbederf ongedaan te maken.

Fluoride is slecht voor je omdat het fluorose kan veroorzaken, een aandoening die leidt tot witte of bruine vlekken op uw tanden. Tandfluorose is een cosmetisch probleem en heeft geen invloed op uw mondgezondheid.

Als je je zorgen maakt over de mogelijke risico’s van fluoride, bespreek dan met uw tandarts of het voor jou geschikt is. Uw tandarts kan je helpen beslissen of de voordelen van fluoride opwegen tegen de risico’s.

Je tanden reinigen met natuurlijke materialen is makkelijker dan je misschien denkt.

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u uw tanden kunt flossen zonder plastic te gebruiken. Bamboe en wol zijn twee natuurlijke materialen die goed werken bij het flossen.

Als je op zoek bent naar iets zachters voor uw tandvlees, dan is wol een goede optie.

Bamboe is een goede keuze omdat het antibacterieel en ontstekingsremmend is. Als tandenstoker kun je bamboe dowel of bamboe spies gebruiken.

Je kunt ook een waterprikker gebruiken om tandplak en bacteriën van uw tanden te verwijderen.