6 Voordelen van een verticale binnentuin.

Voordelen van een verticale binnentuin

Er zijn veel voordelen van het hebben van een verticale binnentuin in uw huis. Enkele van deze voordelen zijn het filteren van de lucht, het produceren van zuurstof en het verwijderen van giftige stoffen. Binnentuinen zijn ook een geweldige manier om je handen vuil te maken, over planten te leren en ze te zien groeien. Dus just get started!

Wat is een verticale binnentuin?

Een verticale binnentuin is een type tuin waarin planten in verticaal gestapelde lagen worden gekweekt. Ze worden vaak gebruikt om de luchtkwaliteit te verbeteren, isolatie te bieden en geluid te verminderen.

Verticale binnentuinen kunnen worden aangelegd met behulp van verschillende materialen, waaronder aarde, hydrocultuur of aeroponics.

Wat zijn de voordelen van een verticale binnentuin?

 • Verticale binnentuinen verbeteren de luchtkwaliteit door de lucht te filteren en gifstoffen te verwijderen.
 • Verticale tuinen produceren zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert.
 • Indoor verticale tuinen zijn een leuke manier om planten te zien groeien en bloeien.
 • Indoor verticale tuinen kunnen leven en kleur toevoegen aan elke kamer in je huis of kantoor.
 • Indoor verticale tuinen kunnen zorgen voor isolatie van je huis of kantoor. Verticale tuinen zijn een goede manier om de energiekosten in uw huis of kantoor te verlagen.
 • Verticale tuinplanten kunnen worden gebruikt om de lucht in uw huis of kantoor te zuiveren.

Hoe maak je een verticale binnentuin?

Het maken van een verticale binnentuin is een geweldige manier om leven en kleur toe te voegen aan elke kamer in uw huis. Je kunt een verticale tuin maken met verschillende materialen, waaronder aarde, hydrocultuur of aeroponics.

Om een verticale binnentuin te maken, heb je de volgende benodigdheden nodig

 • Een container of pot van minstens 12 centimeter breed en 12 centimeter diep
 • Een bak voor het water van de planten
 • Een soort groeimedium, zoals aarde, hydrocultuur of aeroponics
 • Planten en zaden
 • Een gieter of tuinslang
 • Meststof (optioneel)

Vul eerst de bak of pot met het groeimedium. Plaats vervolgens de planten in de pot en vul deze op met meer groeimedium. Als je hydroponics of aeroponics gebruikt, moet je de instructies van je systeem volgen.

Plaats vervolgens de bak gevuld met water onder de planten. Houd het waterniveau constant door zo nodig meer water toe te voegen. Bemest je planten tenslotte eenmaal per week (indien gewenst). En dat is het! Je verticale binnentuin is nu klaar om van te genieten.

Welke planten groeien het best in een indoor tuintje?

Planten die het meest geschikt zijn voor een verticale binnentuin zijn kruiden, omdat ze niet veel zonlicht nodig hebben en gemakkelijk te kweken zijn. Kruiden hebben ook een sterke geur, die je kunt gebruiken om je huis of kantoor te geuren.

Andere planten die het goed doen in een verticale binnentuin zijn vetplanten, omdat ze weinig water nodig hebben en makkelijk te verzorgen zijn.

Kun je ook groente verbouwen in een binnentuin?

Dat kan zeker. En het is ook nog eens heel leuk. Enkele groenten die het goed doen in een verticale binnentuin zijn tomaten, paprika’s en sla. Deze groenten hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig en moeten in aarde worden geplant.

Andere groenten die het goed doen in een verticale binnentuin zijn wortelen en radijs. Deze groenten hebben slechts drie tot vier uur zonlicht per dag nodig en kunnen zowel in aarde als in hydrocultuur worden geplant.

Hoe geef de de indoor verticale tuin water?

Verticale tuinen moeten regelmatig worden bewaterd met een gieter of tuinslang. Zorg ervoor dat het waterniveau constant blijft door indien nodig meer water toe te voegen. Bemest uw planten eens per week (indien gewenst).

Tips om uw verticale binnentuin gezond en bloeiend te houden.

 1. Zorg ervoor dat het waterniveau constant blijft door zo nodig meer water toe te voegen.
 2. Bemest de planten eens per week (indien gewenst).
 3. Zorg ervoor dat de planten minstens zes uur zonlicht per dag krijgen.
 4. Snoei de planten regelmatig en verwijder dode bladeren of bloemen.
 5. Kies verticale tuinplanten die geschikt zijn voor jouw specifieke binnenomgeving, zoals kruiden, vetplanten of groenten.
 6. Verplaats de planten regelmatig, zodat ze aan alle kanten evenveel zonlicht krijgen
 7. Controleer de pH-waarde van de grond elke twee weken voor een optimale groei.

Met deze tips blijft uw verticale binnentuin gezond en bloeiend. Met een beetje liefde en zorg kunt u jarenlang genieten van de schoonheid en de voordelen van een verticale binnentuin

Conclusie

Dus, als je op zoek bent naar een manier om leven en kleur toe te voegen aan elke kamer in uw huis of kantoor, kan een verticale binnentuin de perfecte oplossing zijn.

Het filtert niet alleen de lucht en produceert zuurstof, het zorgt ook voor isolatie en verlaagt de energiekosten. Bovendien is het leuk om de planten te zien groeien en bloeien.

Begin dus vandaag nog en creëer uw eigen verticale binnentuin!